Svečano otvaranje izložbe fotografija fotografa redakcije "Interfon"

24 Okt 2016 u 19:00
Svečano otvaranje izložbe fotografija fotografa redakcije "Interfon"

Izložba “Pogledaj bolje”

Studentski časopis InterFON, koji su osnovali studenti Fakulteta organizacionih nauka, priređuje izložbu fotografija pod nazivom “Pogledaj bolje”. Autori fotografija su članovi fotografskog tima časopisa pod vođstvom Katarine Nedeljković. Ideja i cilj ovih mladih fotografa je da na drugačiji način približe svet kakav vide kroz objektiv svog fotoaparata.

Kristina Soldatović je student FON-a, omiljeni motivi su joj zalasci sunca, inspirišu je putovanja i učenje stranih jezika.

Nina Seničić je student Građevinskog fakulteta, inspiraciju za fotografije nalazi u prirodi i lepoti svakodnevih stvari. Slaže se sa Berenice Abbottom kada kaže “Fotografija pomaže ljudima da se vide”.

Marija Peković studira skandinavske jezike. Pored fotografije, uživa u salsi i zimskim sportovima.

Katarina Nedeljković je student FON-a. Ljubav prema fotografiji, u kojoj luta između apstraktnog i konkretnog, je nasledila od tate a učvrstila uz zeta. Voli da volontira, uživa u putovanjima, avijaciji i adrenalinu.

Jovana Stojiljković je student engleskog jezika, devojka posebnog senzibiliteta i sa istančanim smislom za lepo.

Igor Čubrić je student FON-a, obožava fotografiju, često stvari radi u poslednjem trenutku, ali baš tako i nastaje fotografija – kada se u poslednjem trenutku pritisne okidač.

Stefan Kurandić je student FON-a. Fotografijom se bavi tri godine i ovo je njegova druga kolektivna izložba. Slobodno vreme posvećuje fotografiji i debatovanju u britansko parlamentarnom formatu.

Aleksandra Trajković je student FON-a, fotografijom se bavi pet godina. Umetnost i čar vidi u svakoj sitnici. Najviše voli da fotografiše ljude zbog njihove individualnosti.

Fotografije će biti izložene u galeriji “Potkovica”, UK Palilula, od 24. do 31. oktobra.  Pozivamo sve zainteresovane da posete galeriju i pogledaju šta su im spremili mladi fotografi.