Izložba: Život i delo Milutina Milankovića i Mihaila Petrovića, Mike Alasa Dom jedriličara, Ada Huja – šetalište

24 Sep 2022 u 11:00
Izložba: Život i delo Milutina Milankovića i Mihaila Petrovića, Mike Alasa Dom jedriličara, Ada Huja – šetalište

Izložba: Život i delo  Milutina Milankovića i Mihaila Petrovića, Mike Alasa

Dom jedriličara, Ada Huja – šetalište, 24.09.2022.g. u 12,00 časova

Izložbu će otvoriti Radisav Radović, direktor PD Eko zona Ada Huja

Scenski i muzički prikaz manifestacije

Ada Huja – šetalište kod Alaskog spomenika, 12,00 – 14,00 časova

Na scensko-muzičkom delu programa prigodnim besedama će se obratiti Miroslav Ivanović, predsednik Gradske opštine Palilula, predsednik Udruženja Milutin Milanković.

Poznati glumci će prezentovati doprinos velikana koji su mnoštvom događaja oslikali vreme u kome su živeli i stvarali, a anegdotskim događajima ostavili svedočanstvo njihovog plodnog odnosa i bivstvovanja.

Za dobru atmosferu pobrinuće se tamburaški orkestar Tamburica 5.

Ribarsko-alaske aktivnosti, koji organizuje Asocijacija alasa Srbije, pod rukovodstvom Dragana Ristića, obuhvataju takmičenje u pripremi ribljih specijaliteta uz svečanu dodelu nagrada, druženje i degustaciju.

Organizatori manifestacije su: Skupština opštine Palilula, Asocijacija alasa Srbije i Udruženje Milutin Milanković, dok su suorganizatori: Centar za kulturu Vlada Divljan, PD Eko zona Ada Huja, Društvo matematičara Srbije, Matematički institut SANU i Dom učenika srednjih škola Milutin Milanković.

Manifestacija će se održati u Centru za kulturu Vlada Divljan i na Ada Huji kod Alaskog spomenika 23. i 24. septembra ove godine.

Organizatori očekuju posetu građanstva i ugodno druženje sa alasima u slavu velikana Milutina Milankovića i Mihaila Petrovića, Mike Alasa.